Прокурори, съдии и съдебни служители от Окръжен съд – Пловдив,

...
Прокурори, съдии и съдебни служители от Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Пловдивски съдии и прокурори с образователна програма и уроци в четири училища в града

Прокурори, съдии и правосъдни чиновници от Окръжен съд – Пловдив, Окръжна и Апелативна прокуратура - Пловдив проведоха  открит урок с възпитаници от три паралелки в Езикова гимназия „ Иван Вазов “. Първата лекция беше изнесена от прокурор Владимир Вълев от Окръжна прокуратура - Пловдив и арбитър Николай Стоянов от  Окръжен съд – Пловдив.
Прочетете още
Прокурор Владимир Вълев описа на младежите за специалността на прокурора, която съпостави с тази на медиците – по това, че се дават наряди,   срещата с доста хора и динамичността на работното всекидневие. Прокурор Вълев обясни на учениците какви са заплахите и наказванията при шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Той ги прикани да употребяват деликатно персоналните си данни и да внимават при сърфирането в интернет.  На финала прокурор Вълев, който е създател на книгата „ Фронтекс в подтекста на актуалните миграционни процеси и опазването на външните граници на Европейски Съюз “,  описа на учениците за организацията, като им изясни, че в бъдеще могат да се възползват от образованията, които тя предлага.

Съдия Николай Стоянов описа за провокациите в специалността на съдията и спецификата в работата на Наказателното, Търговското и Гражданското поделение на Окръжния съд. Той даде образци на учениците по какъв начин всеки в всекидневието си се сблъсква с разнообразни договорни връзки – с мобилните оператори, с В и К-дружествата, преносителите на еленергия, градския превоз. Съдия Стоянов е създател на книгата „ Прекратяване на контракта за наем “, като изясни на  учениците спецификата в българското законодателство при сключване на контракт за наем.

На урока присъстваше и преподавателят по философия в учебното заведение госпожа Анелия Митева.

Учениците получиха осведомителни брошури с материали по тематики, свързани с заплахите в Интернет, трафика на хора, присъединяване на децата в наказателния развой, би трябвало ли и при кого да се алармира при осъществено закононарушение, самостоятелност на правосъдната власт. Запознаха се и с значими телефони: 112 – за реализиране на бързи контакти, 116 111 – Национална телефонна линия за деца, 0800 18676 – гореща линия за потърпевши от принуждение, 02 9339010 – Държавна организация за протекция на детето, 0800 20100 – Национална телефонна линия за битка с трафик на хора.

През 2024 година Окръжен съд – Пловдив, Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив организират взаимно Образователната стратегия на МОН и Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “  в четири учебни заведения в града – Национална комерсиална гимназия, Езикова гимназия „ Иван Вазов “, Хуманитарна гимназия „ Св.св. Кирил и Методий “ и Математическа гимназия „ Академик Кирил Попов “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР