Прокурори поискаха френския клон на Ikea да бъде глобен два

...
Прокурори поискаха френския клон на Ikea да бъде глобен два
Коментари Харесай

IKEA отива на съд във Франция за шпиониране на служители

Прокурори желаеха френския клон на Ikea да бъде санкциониран два милиона евро за шпиониране на стотици свои чиновници, по време на развой, в който вземат участие няколко някогашни висши ръководители, заяви Агенция Франс Прес.
Прокурорите приканиха и за затвор за някогашен основен изпълнителен шеф за ролята му в хипотетична комплицирана система, ръководена от френската дъщерна компания на шведския мебелен колос, с цел да следи нелегално чиновниците и претендентите за работа, Исканата санкция е малко над половината от оптималната сума, позволена по френското законодателство, и съставлява част от годишните облаги на групата, които предходната година възлизат на 1,5 милиарда евро.
 ИКЕА влага 200 милиона евро, с цел да форсира дейностите си по позитивно въздействие върху климата до 2030 ИКЕА влага 200 милиона евро, с цел да форсира дейностите си по позитивно въздействие върху климата до 2030
Използване на повече възобновима сила и унищожаване на въглерод от атмосферата са единствено част от бъдещите проекти на компанията Във в...
Ikea France е преследвана като корпоративно общественост дружно с няколко от някогашните си ръководители във Версай, югозападно от Париж.
Обвиненията включват нелегално събиране на персонална информация, приемане на нелегално събрана персонална информация и нарушение на професионалната дискретност, като по някои от тях оптимално плануваните присъди са затвор от 10 години.
Прокурорите настояват, че Ikea France е събрала детайлности за стотици от към този момент наетите и бъдещи чиновници, в това число поверителна информация за съдимост.
" Това, което е заложено тук, е отбраната на персоналния ни живот против опасност, " съобщи прокурорът Памела Табардел.
 Още 3 департамента във Франция са под засилен хигиеничен надзор Още 3 департамента във Франция са под засилен хигиеничен надзор
Поради увеличение на случаите на инфектирани с COVID-19, считано от 26 март 2021 година за период от минимум четири седмици, нови три департа...
Тя добави, че се надява съдът да изпрати „ мощно обръщение “ до фирмите на всички места.
Съдът проверява практиките на Ikea сред 2009 и 2012 година, само че прокурорите настояват, че те са почнали близо десетилетие по-рано.
Миналата седмица някогашният основен изпълнителен шеф на френските интервенции на Ikea Жан-Луи Байо отхвърли каквато и да е роля в хипотетичната скица. Но прокурорът изиска от съда да му присъди тригодишна присъда, от която тя сподели, че той би трябвало да излежи една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР