Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив се срещнаха вчера с ученици от

...
Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив се срещнаха вчера с ученици от
Коментари Харесай

Прокурори при ученици от ЕГ Иван Вазов

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив се срещнаха през вчерашния ден с възпитаници от 10-и и 11-и клас от Езикова гимназия „ Иван Вазов “ в Пловдив, които са младши посланици на Европейския парламент и членуват към Евроклуба в учебното заведение.

Те гостуваха в прокуратурата във връзка Деня на отворените порти, който тази година се организира под мотото „ Открито за правосъдната власт “.

С тях беше и преподавателката им по философия Анелия Митева.

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, и Георги Коджаниколов, един от младите прокурори в РП-Пловдив, изнесоха открит урок пред гимназистите за специалността на магистрата, правосъдната власт, Конституцията на Република България.

Основната тематика на срещата бе обвързвана с професионалната нравственос на магистратите освен в България, само че и на техните сътрудници в Европейския съюз.

Георги Коджаниколов, който е един от основателите на интернет платформата за правосъдна нравственос на европейските магистрати, приказва на учениците за моралните и етични условия към държанието на прокурори, следователи и съдии на работното място и отвън него. Той посъветва учениците да четат доста, с цел да развиват мисленето си и постоянно да се поучават с учителите и родителите  си. Атанас Илиев им описа за прокурорската специалност и за правата и отговорностите на жителите.

Гимназистите задаваха доста въпроси, свързани с правото и провокациите пред магистратите. „ Учениците са извънредно впечатлени. Тези срещи са доста потребни за тях и се радваме, че към този момент се трансфораха в традиция “, сподели Анелия Митева, учител по философия в ЕГ „ Иван Вазов “, гр. Пловдив.

Денят на отворените порти се организира всяка година в навечерието на 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и правосъдния чиновник.  
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР