Прокурори от Ню Йорк казаха днес, 23 март, че Доналд

...
Прокурори от Ню Йорк казаха днес, 23 март, че Доналд
Коментари Харесай

Прокурори от Ню Йорк: Тръмп създаде измамно очакване, че ще бъде арестуван

Прокурори от Ню Йорк споделиха през днешния ден, 23 март, че Доналд Тръмп е основал лъжливо очакване, че ще бъде задържан и е подтикнал конгресмени от неговата Републиканска партия да се намесят в следствието, обвързвано с подкупа, който е дал на порнозвездата Сторми Даниълс, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се наРойтерс.

В събота някогашният президент предсказа, че ще бъде задържан във вторник поради следствието, водено от прокуратурата на окръг Манхатън. В понеделник трима ръководители на парламентарни комисии в Камарата на представителите на Съединени американски щати, насочиха рецензии към окръжния прокурор Алвин Браг, че злоупотребява с прокурорските си пълномощия.

Съдебен състав, който през вчерашния ден прегледа доказателствата по случая със Сторми Даниелс, към момента не беше издал обвинителен акт, а през днешния ден канцеларията на окръжния прокурор на Манхатън - демократа Алвин Браг - изпрати писмо на ръководителите на комисиите.

В писмото се споделя, че обвиняванията на ръководителите " са се появили едвам откакто Доналд Тръмп е основал подправено очакване, че ще бъде задържан на идващия ден, а юристите му сякаш са ги призовали да се намесят ".

В писмото се удостоверява, че канцеларията на Браг е " разследвала изказванията, че Доналд Тръмп е направил нарушавания на наказателното право на щата Ню Йорк ". Ако му бъде повдигнато обвиняване, Тръмп ще бъде първият президент на Съединени американски щати с повдигнати наказателни обвинявания в съда.

Той заемаше президентския пост в страната сред 2017 и 2021 година и сега води трета си президентска акция, като наред с това е изправен пред правни проблеми на няколко фронта.

Съдебният състав, образуван от жители на Манхатън, заседава през януари. Бивш медиатор на Тръмп съобщи, че е дал рушвет на Даниълс дни преди президентските избори през 2016 година по указания на Тръмп.

Сторми Даниелс, чието същинско име е Стефани Клифърд, е известна актриса и режисьорка на филми за възрастни. Тя съобщи, че е получила парите в подмяна на безмълвие за полов контакт, който е имала с Тръмп през 2006 година

Тръмп отхвърля да е имал спекулация с Даниелс и декларира, че следствието е почнало по политически претекст. В днешния отговор от канцеларията на Браг се споделя, че тримата републикански ръководители на комисии в Камарата на представителите са поискали информация, която не е обществено притежание, във връзка висящо наказателно следствие, което според щатското законодателство е поверително.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР