Прокурори от 22 американски щата обжалват пред съда решението на

...
Прокурори от 22 американски щата обжалват пред съда решението на
Коментари Харесай

Заведени са първите съдебни искове за интернет неутралност

Прокурори от 22 американски щата апелират пред съда решението на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) за анулацията на разпоредбите за съблюдаване на мрежовия неутралитет, заяви cnet.com.

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман назовава анулацията " случайна демонстрация на каприз ". Според него тя ще докара до погрешно, нелегално и разтегливо пояснение на федералните и локалните закони.

Производителят на програмен продукт Мозила (Mozilla), прочут най-много с браузъра Файърфокс (Firefox), оповести във вторник, че завежда собствен иск пред федералния съд във Вашингтон по отношение на нарушавания на законодателството и правата на потребителите в международната мрежа.

" Интернет е световен, обществен запас. Той разчита на главния принцип на неутралността в мрежата (да се третира по еднакъв метод всеки интернет трафик). Ако този принцип бъде отхвърлен, цената и въздействието на този запас могат да бъдат нарушени или даже унищожени. Реално от анулираните ограничения изгода имат единствено огромните интернет снабдители ", декларират от Мозила.

През декември 2017 година Съединени американски щати анулираха разпоредбите за така наречен " интернет индиферентност ". Целта на ограниченията, признати при президента Обама, бе да се подсигурява безконтролен достъп до всички запаси в интернет, без доставчиците и огромните компании да могат да оказват въздействие над видовете наличие или уеб страниците, които потребителите употребяват.

Отмяната на тези регулации разреши на телекомите и фирмите от развлекателния бизнес да приоритизират наличието, което клиентите употребяват, както и да задават скорост на достъп за другите източници на информация. Те са свободни и да не разрешават изцяло избрани уеб сайтове или снабдители на услуги в мрежата.

Приемането на последните ремонти в края на предходната година докара до митинги и негативни реакции на известни имена в IT промишлеността, правозащитници, публицисти, коментатори и блогъри. Сред огромните компании, които взеха интензивно отношение по казуса и се оповестиха срещу дейностите на Комисията по връзки са Амазон, Facebook и Google.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР