Прокурори, които не са наблюдаващи по делото КТБ, бяха впрегнати

...
Прокурори, които не са наблюдаващи по делото КТБ, бяха впрегнати
Коментари Харесай

Фрогоко: Неподготвени прокурори сричат обвинителния акт по делото КТБ

Прокурори, които не са наблюдаващи по делото КТБ, бяха впрегнати да четат обвинителния акт на 18-те подсъдими. Че хабер си нямат от делото, пролича още с вземането им на думата.
Вместо четене присъстващите в правосъдната зала станаха очевидци на сричане, мънкане и бъркане на имена. Един от тези „ външни” прокурори прочете одиторската компания KPMG, като „ „Картотека и архив" (служба в ПГУ) ПЕ ЕМ ГИ”, което значи, че той хабер си няма от това, което показва.

Очевидно за държавното обвиняване не е значимо по какъв начин ще бъде прочетен обвинителния акт, по-важно е да се отбие номера. На предходното правосъдно съвещание наблюдаващият прокурор Иван Гешев, който е и началник на Спецсъда, съобщи следното в отговор на направена му забележка, че нищо не се схваща от прочетеното: „ Не сме тук за изразително четене”. Именно репликата му окуражава неговите сътрудници да не се стараят да бъдат чути, а да отметнат страници.

До момента към 200 страници са прочетени в границите на 3 правосъдни съвещания. Четенето продължава на следващия ден и вдругиден за тази седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР