Прокурори и служители от най-голямата прокуратура в страната – Софийска

...
Прокурори и служители от най-голямата прокуратура в страната – Софийска
Коментари Харесай

Софийските прокурори: Заставаме категорично зад избора на Иван Гешев

Прокурори и чиновници от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, се оповестиха срещу „ опитите за политизиране на избора “ на Иван Гешев за обвинител „ номер едно “, написа dariknews.bg.

Висш съдебен съвет преизбра Гешев с наново гласоподаване, провело се на 14 ноември, с което той за повторно получи безапелационна поддръжка от кадровиците на правосъдната система. Президентът Румен Радев обаче към момента не е подписал указа за неговото назначение.

„ Създаването на внушения за неяснота и предвидимост на извършената процедура и избор на основен прокурор, некореспондиращи и
неподкрепени с съответни обстоятелства и условия, е изцяло неприемливо, доколкото същото, освен безпричинно уронва престижа на правосъдната власт
и в частност на Прокуратурата на Република България, само че и визира директно престижа на сътрудниците, работещи съзнателно и отговорно за законността, морала и справедливостта, както и слага под подозрение несъмнено високите нравствени и професионални качества на определения претендент “, пишат прокурорите в позицията си.

Те са изпратили своето мнение до Висш съдебен съвет, Инспектората, както и до президента.

Според районните прокурори на София  „ опитите за политизиране “ на избора на Иван Гешев „ кумулират излишно напрежение  и настройват публичното мнение, освен против изрично определения претендент за основен прокурор на Република България, само че и против магистратската общественост като цяло “. 

От Софийска районна прокуратура смятат още, че изборът на Иван Гешев е бил „ без аналог “, поради неговата гласност и бистрота, а като образец показват подробните отговори на всички въпроси, сложени на претендента по време на чуването.

Прокурорите показват още, че група съгласно тях съдии, представляваща доста малкачаст от съсловната общественост, реализира напън към президента и Висшия правосъден съвет за търсенето на дисциплинарна отговорност от Иван Гешев, с което се пробва да осуети встъпването му в служба.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР