Прокурори и разследващи полицаи влязоха в Басейнова дирекция Западнобеломорски район

...
Прокурори и разследващи полицаи влязоха в Басейнова дирекция Западнобеломорски район
Коментари Харесай

Прокурори търсят документи от Басейнова дирекция за водната криза в Перник

Прокурори и проверяващи служители на реда влязоха в Басейнова дирекция " Западнобеломорски регион " в Благоевград.

Пред постройката на дирекцията бе паркиран микробус на прокуратурата, а десетина чиновници влязоха в кабинета на шефа Радослав Георгиев. Поводът на инспекцията е следствието, обвързвано с водната рецесия в Перник. Проверява се дали е извършен надзор по поддържане на минимално позволен отток, мониторинг на водите, надзор по съблюдаване на възбраните в санитарно-охранителните зони и по какъв начин се разходва водата от водните басейни.

" Има чиновници на прокуратурата, преглеждат се документи, които към този момент са предоставени на разнообразни други органи. Няма нищо притеснително към Басейнова дирекция ", сподели представителят Ралица Кукова.

Басейновата дирекция " Западнобеломорски регион " с център Благоевград дава отговор за водосборните области на реките Места, Струма и Доспат и заради тази причина там са всички документи, свързани с водите на река Струма, в частта й, която минава през Пернишко.

Дирекцията към този момент глоби ВиК-Перник, за неспазен проект за водоползване. Одобрението било за 1 млн. куб. м за ноември, а изразходваното количество е било 1,5 млн. кубика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР