Прокурорът от закритата преди година спецпрокуратура Дилян Деянов вече е

...
Прокурорът от закритата преди година спецпрокуратура Дилян Деянов вече е
Коментари Харесай

Прокурор с обвинение по аферата с „Осемте джуджета“

Прокурорът от закритата преди година спецпрокуратура Дилян Деянов към този момент е публично упрекнат по отношение на така наречен спекулация " Осемте джуджета ", заяви БНР.

Според държавното обвиняване, на 18.02.2020 година той непозволено е върнал материални доказателства - златни монети, на човек, който не се явявал правоимащ по смисъла на закона. Деянов отхвърли коментар пред медиите, а юристът му Людмил Рангелов предвижда, че клиентът му ще бъде оневинен. " Самият аз съм засегнат, тъй като същинските хора, които същински са отговорни за историите към " Осемте джуджета ", в действителност към този момент ги няма. С изключение на дамата. ", сподели юрист Рангелов, визирайки очевидно Любена Павлова. Тя е брачна половинка на някогашния следовател Петър Петров, по-известен като Петьо Еврото, който също е със задочно обвиняване и е разгласен за издирване с европейска заповед за арест. Павлова през днешния ден бе призована в прокуратурата за предяваване на обвиняване, само че тя не се яви. Според неофициална информация аргументите са здравословни.

В началото на юли изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разкри пред Висш съдебен съвет серия злоупотреби в прокуратурата, свързани с „ Осемте джуджета “, които по думите му са били „ заметени под килима “ от предшественика му Иван Гешев и екипа му. Сарафов разпореди инспекция по случая на Софийската апелативна прокуратура. Сред главните злоупотреби, упоменати тогава от него, беше връщането на доказателства, конфискувани по отношение на аферата „ Осемте джуджета “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР