Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е обвинен

...
Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е обвинен
Коментари Харесай

Прокурор от СРП е обвинен в длъжностно престъпление заради Петьо Еврото

Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е упрекнат в длъжностно закононарушение поради следствие против някогашния следовател Петьо Петров-Пепи Еврото, оповестява правният уебсайт „ Лекс “. Информацията беше доказана от Софийската градска прокуратура (СГП).

В края на май тази година Сулев притегли в качеството му на обвинен Петьо Петров, за насила и за потребление на специфични механически средства за събиране на информация. Тогава от СРП оповестиха, че следствието против Петров е почнало след самосезиране от медиите за това, че от 2018 година до 29 май 2023 година разнообразни лица са били принуждавани да създадат нещо срещу волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е употребявано особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, с цел да му бъде предявено постановлението, той беше разгласен за търсене.

През август въпросното дело е било конфискувано от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвинен за насила, заради неналичието на каквито и да е доказателства за осъществено закононарушение, без даже да има разпит на потърпевш от принудата.

Малко по-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвинен за длъжностно закононарушение сътрудника си от СРП Константин Сулев. Причината за това е, че той не е направил никакви други дейности по въпросното следствие, с изключение на да се самосезира по изявления в един уебсайт, да притегли Петров като обвинен, като постанови 72-часов арест и да го разгласи за търсене.

На този стадий не е отправено предложение до и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов за краткотрайното премахване на Сулев от служба.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР