Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е привлечен към

...
Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е привлечен към
Коментари Харесай

Съдят прокурора, разследвал Пепи Еврото в угода на Иван Гешев

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е притеглен към наказателна отговорност. Това съобщи Българска телеграфна агенция. 

Той е упрекнат, че в интервала от 30.05.2023 година до 01.06.2023 година в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е извършил служебните си отговорности.

Държавното обвиняване показва, че задачата на Сулев е била да набави полза за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство.

Освен това дейностите на прокурора са целели да причинят другиму щета, а точно на Петьо Петров (Пепи Еврото) и, като от закононарушението могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия - нелегално засягане правата на жители и уронване престижа на правосъдната власт, в частност на прокуратурата.

Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание.

През август 2023 година следствието е конфискувано от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвинен за насила, заради неналичието на каквито и да е доказателства. Малк ослед това е повдигнато обвиняване на прокурор Константин Сулев.
 Обвиниха в длъжностно закононарушение прокурор, разследвал Петьо Еврото
Обвиниха в длъжностно закононарушение прокурор, разследвал Петьо Еврото

Константин Сулев не е подхванал никакви дейности с изключение на да притегли Петров като обвинен и да го разгласи за издирване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР