Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е задържан

...
Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е задържан
Коментари Харесай

Задържаха пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой над жена му

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е арестуван поради побой над брачната половинка му, съобщиха от държавното обвиняване. По информация на  жената е в болница с мозъчно разтърсване.

Дъщерята на Михайлов е съобщила за това, че татко ѝ е нанесъл побой над майка ѝ. Сигналът е подаден от момичето в 23:30 ч. нощес, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов. Следовател от Софийската градска прокуратура, която поема следствието, е отишъл на място, с цел да извърши оглед и да разпита очевидци. Той е образувал досъдебно произвеждане за нанесена междинна телесна повреда в изискванията на домашно принуждение.

Михайлов е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице задоволително данни за привличане на магистрата в качеството на обвинен и надлежно за взимане на мярка за неотклонение по отношение на него.

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов чака предложение от проверяващите, с цел да внесе във Висш съдебен съвет искане за премахване на Михайлов от служба. 

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, само че след свадите към сина му Васил беше преназначен като редови прокурор.  

Срещу 19-годишния Васил Михайлов сега се водят няколко каузи, едно от които за побой над приятелката му Боряна Рангелова. В свои обществени изяви тя разгласи, че с изключение на на нея, синът на пернишкия прокурор посягал и на дребната си сестра и на майка си. Васил Михайлов е и с няколко обвинявания за хулигански прояви спрямо поданици на Перник, а преди дни получи 22 месеца условно за закана с ликвидиране на мъж от града. Преди няколко месеца пък беше осъден с пробация за побой в Созопол.

Самият прокурор Бисер Михайлов беше свикан от някогашния обвинител номер едно Иван Гешев да подаде оставка откакто Михайлов-младши наруши мярката си за неотклонение " домакински арест " предходната година. Той обаче не счете за належащо да се отдръпва от специалността макар деянията на сина си. 

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР