Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан изпрати официално

...
Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан изпрати официално
Коментари Харесай

Прокурорът на Международния съд в Хага поиска от Русия да обсъдят военната операция в Украйна

Прокурорът на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан изпрати публично искане до Руската федерация да се срещне с представители на способените органи и да разиска обстановката в Украйна. Това се споделя в изказване на прокурора от сряда. Работата на прокуратурата по отношение на военната интервенция ще се прави в сходство с главните правила на Римския статут, сподели Карим Хан, оповестява ТАСС.

" Работата на прокуратурата във връзка със обстановката в Украйна постоянно ще се прави в сходство с главните правила на Римския статут ", сподели той. " Ние правим работата си без значение, независимо и добросъвестно. Подчертах, че желая да взаимодействам с всички страни в спора ".

„ В сходство с този метод изпратих публично искане до Руската федерация за среща с представители на техните способени органи и разискване на настоящата обстановка “, акцентира Хан. „ Според мен е значимо Руската федерация да взе участие интензивно в това следствие и съм подготвен да се срещна с тях “.

Украйна не е член на МНС, само че е подала две заявки, с които признава юрисдикцията на съда за възможни закононарушения, осъществени на територията на страната от 21 ноември 2013 година Предвид разрастването на спора, на 28 февруари Хан разгласи желанието си да включи в процеса на следствие всички нови вероятни закононарушения, попадащи под юрисдикцията на МНС, които са осъществени от която и да е страна в спора. Кремъл изрично отхвърли думите на Хан за хипотетичните съществени учредения за дело против Руската федерация по отношение на военната интервенция в Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР