Прокурорът на Международния наказателен съд Карим А.А. Хан каза в

...
Прокурорът на Международния наказателен съд Карим А.А. Хан каза в
Коментари Харесай

Прокурорът на МНС подава заповеди за арест на израелския премиер Бенямин Нетаняху и лидерите на Хамас

Прокурорът на Международния углавен съд Карим А.А. Хан сподели в понеделник, че подава молби за заповеди за арест в МНС за израелския министър председател Бенямин Нетаняху и израелския министър на защитата Йоав Галант, в допълнение към трима водачи на Хамас. Лидерите на Хамас, изброени от Хан, са общият политически водач на групата Исмаил Ханийе, нейният боен пълководец в линията Газа Яхя Синвар и общият водач на военното крило на групата Мохамед Диаб Ибрахим Ал-Масри.

Приложенията ще бъдат прегледани от съдии на Международния углавен съд, които ще дефинират дали стандартът за издаване на заповеди за арест е спазен.

„ Днес още един път подчертаваме, че интернационалното право и законите на въоръжените спорове се ползват за всички, “ Хан сподели в изказване. „ Никой пехотинец, нито пълководец, нито граждански водач – никой – не може да работи безнаказано. Нищо не може да оправдае умишленото отнемане на човешки същества, в това число толкоз доста дами и деца, от главните потребности, нужни з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР