Прокурорът Мария Гане призовава за разследване на поредица от тежки

...
Прокурорът Мария Гане призовава за разследване на поредица от тежки
Коментари Харесай

Прокурорско разследване за менте сертификати започва в Гърция

Прокурорът Мария Гане приканва за следствие на поредност от тежки закононарушения от незаконна организация

Обширно наказателно следствие след разкритията за подправени документи за ковид против 500 евро, само че и за подправени проби за разкриване на заболяването, разпореди ръководителят на Апелативната прокуратура в Атина Мария Гане.

Прокурорът изиска в границите на следствието да бъдат повдигнати обвинявания за осъществяване на поредност от доста тежки закононарушения, като основаване на незаконна организация (чл. 187 от Наказателния кодекс), кражба на подправено здравно удостоверение (чл. 221 от Наказателния кодекс) във връзка с лекари и фармацевти, издаване на подправени удостоверения (чл. 242 от НК) по отношение на чиновници, които могат да издават подправени удостоверения и нарушение на държавните ограничения против ковид (чл. 285 от НК).

Според информация под „ микроскопа “ на следствието, които в този момент стартира, се чака да бъдат привлечени гръцки лекари, фармацевти, медицински сестри, чиновници, жители, само че и лица, които могат да играят междинна роля в циркулацията на подправени удостоверения.

Целта е да се извади на бял свят действието на вероятни вериги, които заплашват публичното здраве.

Повод за намесата на прокуратурата и началото на следствието бяха недоволствата, които неотдавна сподели телевизия Алфа.

Според съответните репортажи, подправени документи за имунизация или болест се продават против 500 евро. Менте документи се популяризират даже от аптеките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР