Прокурорът и адвокатът в съдебния процес трябва да са равнопоставени,

...
Прокурорът и адвокатът в съдебния процес трябва да са равнопоставени,
Коментари Харесай

Адвокат: Проблемите в съдебната система започват от липсата на юристи в НС

Прокурорът и юристът в правосъдния развой би трябвало да са равнопоставени, само че прокуратурата е постоянно една крачка напред, въпреки че към този момент не седи на масата на осъждам, съобщи юрист Ивайло Дерменджиев в „ Лице в лице “.

„ Със сигурност възприятието за правдивост у хората у нас е по-ниско, в сравнение с в другите страни. Не споделям, че правосъдната системата е по-лоша, тя не е неприятна по самия си темперамент. Но въпреки всичко е надалеч от положителните международни практики “, съобщи Дерменджиев.

Един от проблемите на правосъдната система е, че един от органите, който основава законите, в действителност няма кой знае какъв брой доста адвокати и юристи, колкото би трябвало да има. В Съединени американски щати 40% от членовете на конгреса са юристи, а в европейски страни като Германия и Франция процентът на юристите депутати е сред 20 и 30, означи Дерменджиев.

Липсва и публично разискване на законите, което също пречи, счита юристът.

Предложението в Закона за изменение на правосъдната система за изваждането на прокуратурата от правосъдната власт и да остане единствено съда не е неприятно, само че там има различен проблем с политически квоти, сподели Дерменджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР