Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Диона с обвинение след шофирането с кокаин – грозят я от 1 до 3 години затвор

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против Денислава Сашова, по-известна като Диона, за шофиране след приложимост на наркотично вещество, оповестиха от СРП.

Певицата е упрекната за това, че на 24.01.2024 година към 04,00 часа е карала лек автомобил, марка „ Порше “ по ул. „ Даскал Стоян Попандреев “ в гр. София, когато е спряна за полицейска инспекция. Полицаите й създали Drug Test 5000, който отчел позитивен резултат. След това Диона е съпроводена до болница, където дала проби за проучвания.

Резултатите от химико-токсикологичната експертиза посочили, че певицата е карала след приложимост на кокаин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

(3) (Нова - Дъждовни води, бр. 21 от 2000 година, изм. - Дъждовни води, бр. 74 от 2015 година, доп - Дъждовни води, бр. 67 от 2023 г.) Който ръководи моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, открита по надлежния ред, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от петстотин до хиляда и петстотин лв..

Предстои делото против Диона да продължи в Софийски областен съд.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР