Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Съдят измамник, обирал доверчиви хора с подли схеми

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 44-годишен мъж за осъществени измами и обири в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив.

На 26.03.2021 година към 09,20 часа в ж.к. „ Младост 2 “, обвиняемият  споделил на жена, че познава сина й и че се нуждае от пари, с които да заплати интервенцията на своята майка и че точно синът й му е споделил, че тя ще му даде пари. Жената се доверила на думите на обвинения и го поканила в жилището си. Докато тя взимала пари, който да му даде, той следил къде държи спестяванията си. След като дамата му дала 560 лв., той изискал чаша вода. Докато дамата му сипвала водата, обвиненият взел всичките спестявания на нея и сина й в размер на 5441,16 лв.. Пил от водата и декларирал, че бърза и си тръгнал.Малко по-късно пострадалата се свързала със сина си и схванала, че е излъгана, а спестяванията им са откраднати и алармирали полицията.

На 28.04.2021 година към 12,30 часа в ж.к. „ Хаджи Димитър “, обвиненият заговорил друга софиянец и му споделил, че познава неговата внучка и че тя го изпраща при него, с цел да му даде паричен заем. Възрастния човек повярвал и дружно с него отишли в жилището му да му даде пари. Там обвиненият деликатно наблюдавал къде мъжа държи парите си. Възрастният човек му дал 580 лв., а обвиненият го молил за празна туба от вода. Докато софиянецът търсел туба, обвиненият взел спестяванията на възрастния мъж и неговата брачна половинка в размер на 10 977,90 лв.. След това споделил, че бърза и си тръгнал. След към 30 минути обраният видял, че спестяванията им ги няма и се свързал с органите на Министерство на вътрешните работи.

На 10.05.2021 година към 08,30 часа, обвиненият отишъл до апартамент в ж.к. “Красна поляна “ в година София, позвънил на звънеца и декларирал на жена, че е пристигнал, с цел да остави пратка за щерка й, само че би трябвало да получи сумата от 70 лв.. Пострадалата му споделила да изчака извън до входната врата. Взела найлонова торбичка, в която съхранявала парите си, извадила 100 лв. от нея и поставила торбичката с парите на леглото. Престъпникът с бързи придвижване взел найлоновата торбичка, в която имало парична сума в размер на 200,00 лв. и 160,00 евро и побягнал на открито. Впоследствие потърпевшата подала сигнал до полицията.

 В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са експертизи и са събрани доказателства, които сочат, че мъжът е създател на действията.

Предстои делото против обвинения да продължи в Софийски областен съд. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР