Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Г.Е.

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Г.Е.
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъжа, извършвал измами с кремация

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт против Г.Е. за машинация, обвързвана с кремация, осведомиха от пресцентъра на СРП.

Г.Е. е упрекнат за това, че в интервала от 08.01.2020 година до 13.05.2022 година в гр. София и гр. Банкя, в изискванията на продължавано закононарушение с 20 действия, за да набави за себе си имотна полза, е възбудил подвеждане у 19 души, че в случай че му дават парични средства, ще провежда кремация за техните умряли близки и с това им предизвикал имотна щета на стойност 28 230 лв.. След като Г.Е. получавал разнообразни суми от потърпевшите, с цел да провежда осъществяването на кремация на техните близки, същият не сторил това - част от умрелите били заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура, а за другата част няма данни да са били кремирани в крематориумите в България.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени голям брой дейности – разпитани са очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит.

Предстои делото против Г.Е. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР