Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен
Коментари Харесай

СРП внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.М., привлечен към наказателна отговорност за три престъпления, извършени в Перник

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски областен съд за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.М., който е притеглен към наказателна отговорност за три действия.

Първоначално 18-годишният мъж бе притеглен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2022 година към 04,00 часа наоколо до детска площадка в гр. Перник, е нанесъл голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата на Н.Т. и го порязал с нож в региона на лявото око, в резултат на което му предизвикал междинна телесна щета. След това обвиненият се заканил с ликвидиране на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ.

Днес, 16.06.2022 година, обвиненият е притеглен към наказателна отговорност и за това, че на 11.06.2022 година към 14,00 часа наоколо до заведение в гр. Перник, е нанесъл голям брой удари с юмруци в региона на главата на Р.Н., в резултат на което му предизвикал телесна щета. Като действието е осъществено по хулигански подбуди – закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1.

Наблюдаващият прокурор ще изиска съдът да наложи на В.М. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ поради това, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е осъществил закононарушенията, за които е притеглен към наказателна отговорност и това, че има действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР