Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски
Коментари Харесай

СРП ще протестира мерките за неотклонение на обвинените за установяване на контакт с деца с цел блудствени действия

Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе митинг в Софийски градски съд във връзка с избраните от Софийски областен съд ограничения за неотклонение на обвинени, които посредством интернет платформи са установявали контакт с деца за блудствени дейности.

През 2021 година в гр. София, посредством уеб сайтове за запознанства и интернет приложения, обвинените са събирали информация за лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел да открият контакт с тях за осъществяване на блудствени дейности и полово съприкосновение. След събиране на задоволително доказателства за виновността на лицата, те са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по член 155а, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..

Обвиняемите бяха арестувани до 72 часа. На 17.03.2022 година наблюдаващият прокурор изиска да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че арбитър при Софийски областен съд не почете настояването му и наложи на 12 от обвинените „ гаранция в пари “ в размер на 1000 лв., на 1 „ домакински арест “ и 7 остави без мярка за неотклонение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР