Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски
Коментари Харесай

Прокуратурата ще протестира мерките за неотклонение на обвинени в блудствени действия

Прокурор при Софийска районна прокуратура ще внесе митинг в Софийски градски съд във връзка с избраните от Софийски областен съд ограничения за неотклонение на обвинени, които посредством интернет платформи са установявали контакт с деца за блудствени дейности.

През 2021 година в София, посредством уеб сайтове за запознанства и интернет приложения, обвинените са събирали информация за лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел да открият контакт с тях за осъществяване на блудствени дейности и полово съприкосновение.

След събиране на задоволително доказателства за виновността на лицата, те са привлечени към наказателна отговорност, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..

Обвиняемите бяха арестувани до 72 часа.

На 17 март наблюдаващият прокурор изиска да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че арбитър при Софийски областен съд не почете настояването му и наложи на 12 от обвинените „ гаранция в пари “ в размер на 1000 лв., на 1 „ домакински арест “ и 7 остави без мярка за неотклонение.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР