Прокурор поиска разпит на журналист заради справка в Имотния регистър.

...
Прокурор поиска разпит на журналист заради справка в Имотния регистър.
Коментари Харесай

Журналист на разпит заради справка в Имотния регистър за служител на НСО, хвърлил флага край Росенец

Прокурор изиска разпит на публицист поради информация в Имотния указател. Мартин Георгиев е бил свикан в Шесто районно ръководство поради това, че е потърсил информация в общодостъпния указател за един от чиновниците на НСО, взел участие в битката край парк “Росенец ”.

 Отказаха досъдебно произвеждане против гардовете от НСО в „ Росенец “ Отказаха досъдебно произвеждане против гардовете от НСО в „ Росенец “
Военната прокуратура в Сливен отхвърли да образува досъдебно произвеждане против чиновниците от Националната работа за защита по случая &l...
Георгиев е бил привикан след сигнал на самия Гаджев, който се почувствал застрашен . Това била и повода прокуратурата да изиска пояснение, осведомят от “Сега ”.
Служителят на НСО разказал пред проверяващите, че незабавно след случилото се на брега в Росенец получил обидни мнения и закани в обществените мрежи. Във Facebook било оповестено известие, което наподобява на буквално копирана информация от Имотния указател на Агенцията по вписванията. Поради това проверяващите органи направили инспекция кои са лицата, които са правили такава информация след абсурда пред сарая на Доган.
Според обяснението на ст. инспекторът на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Кофетаров право на всеки жител е да прави информации в Имотния указател. При осъществяване на информация онлайн интересуващият се се записва.
Кофетаров е написал това и в отчета си към Софийска районна прокуратура, която води следствието. Полицаят изяснява, че тримата, за които се знае, че са проверявали имотното положение на служителя от НСО, имат това право и могат да одобряват разпита за форма на принуда, защото няма данни за осъществено закононарушение. Въпреки това обаче прокурор Мария Бакалска дала разпореждането.
 Николай Марков: НСО е тежка гангрена в държавното ни тяло Николай Марков: НСО е тежка гангрена в държавното ни тяло
" Главният прокурор Гешев: " Няма по какъв начин да вярвам на една работа като НСО, където един върховен офицер, е част от проведена незаконна...
Възможно е това да е част от обикновен разпит. Това е “по-благоприятната версия ” за привикването на репортера, съгласно адв. Емил Екимджиев. Н е се изключва вероятността проверяващите да желаят да свършат работата си добросъвестно, защото въпреки всичко става въпрос за гард на НСО може да бъдат наранени охранявани от него обекти.
" Ако е обикновен разпит, може да се одобри, че това са рутинни старания. Но - очни ставки, още разпити. Ако това се случи, ще бъде неприятен сигнал за всеки, който преглежда общодостъпна информация ", твърди Екимджиев.
По-късно пресаташето на основния прокурор Веселин Иванов изясни пред " Сега ", че дейностите на държавното обвиняване не са нищо повече от рутинна работа. Освен това означи, че когато е бил на годините на репортера Мартин Георгиев, също са му звъняли, само че не от властта, а доста по-страшни хора. По негови думи жалбата на Гаджев била най-обикновена, каквато, не дай боже, може да подаде и журналистът след време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР