Прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) е оттеглил европейската заповед

...
Прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) е оттеглил европейската заповед
Коментари Харесай

АКФ: Прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест за Петьо Еврото

Прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) е отдръпнал европейската заповед за арест на някогашния следовател Петър Петров, по-известен  като Петьо Еврото.

Това оповестява Антикорупционният фонд (АКФ) в своя профил във Facebook.

 

Според информацията почналото в края на май в Софийска районна прокуратура (СРП) следствие против Еврото, който е хипотетичния началник на престъпната мрежа " Осемте джуджета ", е било конфискувано по подготвеност от горестоящата Софийска градска прокуратура.

 

Разследването против Петров беше за насила и противозаконни записи, по което той беше задочно притеглен в качеството на обвинен и разгласен за интернационално търсене посредством европейска заповед за арест.

След поемането на следствието прокурорът при СГП е отдръпнал европейската заповед за арест за Петров и той към този момент не се търси отвън границите на страната, оповестява АКФ.

 

Бившият началник на столичното разследване бе разгласен за търсене посредством Интерпол и Шенгенската осведомителна система при започване на юни тази година, откакто на 31 май Софийската районна прокуратура разгласи, че Петров е разследван за изнудване и потребление техника за нелегално наблюдаване и запис. Ден по-рано Министерство на вътрешните работи и прокурори организираха акция в прочут столичен ресторант, за който е имало информация, че е новата база на Еврото след опразването на “Осемте джуджета “.

Преди това сегашният и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов сподели, че тогавашният обвинител номер едно Иван Гешев е имал паралелна частна конструкция за нелегално наблюдаване и следене. Повод за казаното от Сарафов бяха оповестени по-рано фотоси, на които се виждат той и Петров в несъществуващия към този момент ресторант " Осемте джуджета ". Шефът на следствието твърди, че той бил подведен там от Гешев, с цел да бъде сниман и злепоставен.

 

От АКФ напомнят, че на 6 юли тази година Борислав Сарафов и Андрей Янкулов от екипа на фонда бяха изслушани във Висшия правосъден съвет по проблема " Осемте джуджета ".

Сарафов разпореди и цялостна инспекция на работата на прокуратурата по следствията, свързани с " Осемте джуджета ", резултатите от която трябваше да станат известни до 15-ти юли.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР