Прокурор Николай Христов поиска 12 години лишаване от свобода при

...
Прокурор Николай Христов поиска 12 години лишаване от свобода при
Коментари Харесай

12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, обвинена в умишлен опит за убийство на новородено

Прокурор Николай Христов изиска 12 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим за Емилия Ковачева, упрекната в тенденциозен опит за ликвидиране на новородената Никол, написа ДарикНюз. Пред медиите той посочи, че не е изискал оптималното наказване, поради чистото правосъдно минало на Ковачева и положителните й характеристични данни, както и че действието не е довършено.
По думите му, доказателствата несъмнено сочат, че обвинената е причинител на закононарушението. Според него, единственият проблем е, че закононарушението може да се дефинира и като нанасяне на тежка телесна щета, само че това ще реши съдът.

Случаят с бебето Никол е от 18 април 2015 година При обстоен обзор излиза наяве, че то има строшен череп. Установено е, че е душено, а записите от болничното заведение сочат също, че е удряно голям брой пъти в региона на главата и гърдите.

Адвокатът на Емилия Ковачева твърди, че акушерката е подложена на систематичен тормоз

"Деянието й се отличава с особена свирепост, гняв и садизъм ", съобщи Христов в пледоарията си. Той изясни, че няколко очевидци са разпознали Ковачева на записа, който демонстрира по какъв начин удря бебето. Също по този начин означи, че петорната техническа експертиза е открила, че изображенията във видеото на са манипулирани и е открила достоверността на записа.

Медицинската експертиза по случая сочи, че бебето е удряно към 30 пъти, както и че не може да се каже сигурно дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на естественото развиване на Никол. Малкото дете има и обиден очен нерв.

"Не си припомням да съм удряла бебе ", сподели Ковачева пред съда и изясни, че бебето Никол на сутринта на 18 април е било добре, само че е имало жълт цвят, като е споделила за това на дежурния доктор. Тя добави, че е работила повече от 24 часа в деня на случая.

От името на родителите на Никол, юристът им изиска от съда най-строгото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна.

Предстои пледоарията на юриста на Ковачева. Все още не е ясно дали присъдата по делото ще бъде оповестена през днешния ден.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР