Прокурор Мария Маркова посочи, че обвиненията срещу Омар Аднан са

...
Прокурор Мария Маркова посочи, че обвиненията срещу Омар Аднан са
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу мигрантите, причинили смъртта на полицаи в Бургас, защитата поиска споразумение

Прокурор Мария Маркова уточни, че обвиняванията против Омар Аднан са по няколко текста от Наказателния кодекс - за " каналджийство ", за това, че е карал рейса със свалена регистрация, управлявал го е без брошура, движел се е с висока скорост, застрашавайки живота на пасажерите в него, както и за непокорство на полицейските разпоредби. Автобусът е бил с регистрационни табели, предопределени за потребление от друго моторно транспортно средство.

Част от обвиняванията се повтарят и за другите двама обвинени.

Шофьорът на рейса, прегазил двамата служители на реда - Омар Аднан, и през днешния ден твърдеше пред съда, че е малолетен и е роден през 2007. Според прокуратурата той е пълновръстен и е роден през 2004.

Защитата на обвинените изиска съглашение с прокуратурата, само че държавното обвиняване отхвърли това и упорства за най-тежките санкции, планувани по закон, предава.

" Най-общото, което може да се каже е, че се чака обективна присъда - това, което се постанова като наказване в страната за сходно закононарушение. Друго какво на този стадий - признава виновността си ", съобщи адв. Камен Кънев - длъжностен бранител на Омар Аднан.

Двамата полицейски чиновници - Йордан Илиев и Атанас Градев, починаха при опит със длъжностен автомобил да спрат рейс с 47 незаконни мигранти на кръстовище " Трапезица " в Бургас. Автобусът е блъснал полицейската кола и е умъртвил двамата служители на реда в нея. Инцидентът стана на 25 август предходната година.

Очаква се тримата обвинени скоро да дават отговор в Окръжния съд в Бургас и за тежкия случай, при който починаха служителите на реда. В хода на досъдебното произвеждане бяха назначени голям брой експертизи, в това число и такива за установяването на самоличността и действителната възраст на причинителите, което бе направено благодарение на интернационално съдействие, прибавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР