Прокурор Детелина Йотова от Специализираната прокуратура разкри подробности за разбиването

...
Прокурор Детелина Йотова от Специализираната прокуратура разкри подробности за разбиването
Коментари Харесай

Ексклузивно! ГДБОП удари култовия бар 10 в София. Набирали момичета за сервитьорки, а ги правели...

Прокурор Детелина Йотова от Специализираната прокуратура разкри детайлности за разбиването на незаконна група на 27 април 2018 година, занимавала се с набирането на проститутки, експлоатирани в София. Тази група се е състояла от 9 индивида. Тя е функционирала към година. Ръководителят на групата е кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров, община Павел баня, област Стара Загора. През 2015-та година против него е импортиран обвинителен акт в профилирания съд за същото закононарушение. Групата на Балабуров е била разрушена на 27 април при взаимна акция на ГДБОП и профилираната прокуратура, предава Блиц.

Момичетата били набирани посредством разгласи за работа като сервитьорки, компаньонки и танцьорки. На тях им били предоставени високолихвени заеми, които те след това не можели да върнат и се принуждавали да оферират и секс услуги. За 1 час клиентите плащали 60 лева, а за половин час - 40 лв., като по избор на спомагателни екстри се плащала по-висока сума. Групата държала и заведение " Бар 10 " в центъра на София, където сервитьорите също предложили полови услуги. До бара имало и къща. Момичетата, които работели за групата били 20.

Няма данни против тях да е упражнявано принуждение, заяви наблюдаващия прокурор от профилираната прокуратура - Силвия Соколова. Повечето от тях били разпитани като очевидци, някои към този момент и пред арбитър. Според зам.-шефа на ГДБОП Стоян Темелакиев. Бандата била следена от началото на 2017 година, когато била получена информация с какво се занимава. Днес профилираната прокуратура ще изиска арест за 7 от членовете на бандата, а двама са пуснати против парична гаранция. Функциите на членовете на бандата били строго разпределени. Едни се занимавали с превозването на девойките, други - със събирането на девойките, трети - с тяхната защита. Балабуров имал и дясна ръка, който движел главно бизнеса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР