Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде брифинг в конферентната

...
Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде брифинг в конферентната
Коментари Харесай

От Ботев внесоха яснота около сагата с Никола Илиев и бъдещето на Ферарио Спасов

Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде брифинг в конферентната зала на " Футболен комплекс Ботев 1912 ".

Ръководителят на " канарчетата " внесе изясненост по отношение на прехвърлянето на Никола Илиев, както и отговори на въпроси по отношение на настоящите тематики към " жълто-черния " клуб.

" Появиха се спекулации с прехвърлянето на Никола Илиев. Ще стартира още от декември месец, когато за първи път с нас се свързаха от Аякс. Обсъдихме какво е предлагането и взехме решение дружно с футболиста да забележим каква е базата, какви са изискванията. Пътувахме дружно с Калоян Иванов, Никола Илиев и аз до Амстердам. Разведоха ни, демонстрираха ни. Неговият управител изиска седмица време, с цел да даде отговор дали ще одобряват офертата. След това се свърза с мен и сподели, че не одобряват офертата на Аякс, тъй като клубът не е точното място за неговото развиване. Впоследствие се свързаха от Интер с нас. Говорихме единствено по онлайн връзка. След диалозите решението на сътрудника и играча беше футболистът да отиде в Интер. Най-важно е решението на играча. След това дойде оферта от Ювентус. Тази оферта я изпрати Николай Жейнов. Ние като управление взехме решение да съберем всички заинтригувани страни въз основата в Коматево и да обсъдим офертата. Срещата мина при доста добър звук. Нямаше никакво напрежение. Съобразяваме се с желанието на футболиста. След това Калоян Иванов сподели, че отива да запознае фамилията на футболиста с офертата на Ювентус, само че след това я отхвърлиха ".

" Успяхме да запазим % при продажба, при изиграни мачове за първия отбор има спомагателни бонуси. За мен тази договорка е доста добра за клуба. Сумата и процентите ще обявим, когато футболистът бъде регистриран в италианската федерация. Офертата на Ювентус беше еднократна и не дава отговор на това, което споделя Жейнов. Няма проценти, няма и бонуси при изиграни мачове. Офертата на Аякс също беше добра с бонуси. Винаги давам съвет на младите да не бързат да се обвързват с мениджъри. Всеки може да продаде даден футболист, когато играе мощно. Когато отвори трансферният прозорец в Италия, Никола Илиев би трябвало да бъде регистриран. Няма никакви спънки това да се случи. Всичко е финализирано ".

" Ферарио Спасов има контракт с Ботев и остава в клуба. Миналата година господин Самуилов е допустимо да е споделил, че годината е нулева. За мен това не е негово мнение. Някой различен му е повлиял да го каже. Този човек към този момент не е в клуба. Сами можете да се досетите кой е. Посъветвал го е човек от управлението. Избрахме Желко Петрович, тъй като имаше най-голяма визитка. Ръководството се съобрази с неговите условия за прехвърляния, след което тимът не играеше добре и нямаше резултати. Всичко това са средства отвън бюджета след разтрогването на договорите. След това поканихме господин Спасов и изискванията ни бяха да стабилизира тима и да постанова юноши. Не мога да кажа, че годината е нулева. Наложихме юноши и направихме изходящи прехвърляния - Кристиан Димитров и Никола Илиев. Желко Петрович води дело против Ботев. Сумата е огромна, което не е съществено ".

" Бюджетът ще бъде вдигнат. Взети са двама, водят се договаряния с още трима. В Ботев се избират най-хубавите деца. Много деца са били освобождение на последователи на клуба, което е водело до засягане на родителите. След това стартира напрежение против треньорите Илия Иванов и Стоян Ангелов и работата им беше следена под лупа. След разпределението на треньорите за сезон 2020/21, Стоян Ангелов не беше склонен да води този набор, който му беше предназначен. Така се стигна до решение той да напусне. Момчето сподели, че не може да издържи на това напрежение и подаде молба за овакантяване. Последва още една молба - на Илия Иванов. На тяхно място назначихме доста положителни треньори. Цялото управление застава зад всички треньори в ДЮШ и шефа на школата ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР