Прокуратуратав Сливен разследва случай, при който жена епочинала пред болницата

...
Прокуратуратав Сливен разследва случай, при който жена епочинала пред болницата
Коментари Харесай

Жена почина в кола по пътя за болницата, отказали да пратят линейка

Прокуратурата в Сливен проверява случай, при който жена е умряла пред болничното заведение в града.

Това сподели Ваня Белева, представител на прокуратурата. Случаят е от 2 февруари, когато жена на към 60 години е откарана до болница с такси, само че е умряла пред болничното заведение, съобщи Дарик.

" Ще бъдат разследвани повода за настъпилата гибел, дейностите на Спешния медицински център и диспечера, приел сигнала ", уточни прокурор Белева. Направена е била аутопсия, изискани са били документи.

" Извършва се инспекция на случая от страна на управлението ", сподели доктор Василиса Симеонова, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП).

Тя изясни, че сигналът не е бил подаден съответно от околните, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре заложени въпроси , както изисква стандартът на Центъра.

Последвала е покана да се докара пациентката до " Спешното поделение " , без да се изпрати екип. Ще бъдат подхванати ограничения и санкции по отношение на оператора на Регионалната координационна централа за несъответстващо заложените въпроси по отношение на спешността на повикването. Д-р Симеонова добави, че наказването по отношение на него ще бъде строго.

Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ стартира от 12 февруари изключителна инспекция в Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП), оповестиха от организацията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР