Прокуратурата заработи на високи обороти, което дава резултати. Тя заслужава

...
Прокуратурата заработи на високи обороти, което дава резултати. Тя заслужава
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Същинският облик на президента крие много опасности за държавата

Прокуратурата проработи на високи обороти, което дава резултати. Тя заслужава цялата допустима поддръжка на българската общност. Ето че се стигна до този миг, оттатък който търпимостта към този момент е невъзможна. Това показа в предаването ''Още от деня'' по Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател на страната проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска.

,,Нещата се подготявт отдавна насам, много олигарси пострадаха и при Сотир Цацаров. Но вижте, напъните не стартират и не свършват с Иван Гешев, само че той внесе една прохлада и сила в работата на прокуратурата'', уточни още той.

Гешев: С Божков единствено загряваме! Разследваме го за убийства в хазарта, той ще се опита да провежда хибридни офанзиви

,,Ако се върнем малко по-назад във времето, ще си напомним, че президентът стартира една самодейност за промени, когато бе определен Гешев за основен прокурор. Тъкмо тогава се появи тази самодейност за конституционна промяна. Да, има потребност от промени, само че на друго равнище'', разяснява проф. Близнашки.

,,Главният прокурор изиска едно пояснение на член 103, двете висши закононарушения, които би могъл да извърши президентът, не са уредени в детайли в Наказателния кодекс, тъй като Конституцията ни е от 1991, а Наказателният кодекс от 1968 година От тази позиция е хубаво да се чуе мнението на Конституционния съд'', съобщи той.

,,Имунитетът на президента не е безспорен, той е доста стеснен. Питането на основния прокурор е изцяло законно, само че това решение за жал провокира непотребни вълнения'', добави някогашният длъжностен министър председател и оправда публикуваният от СРС-тата запис на Радев с претекста, че законът го разрешава и че сходно деяние е в полза на обществото.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3 "

,,С днешното си изказване Румен Радев мина всевъзможни граници. Това бе неуместно изказване, в което той даде израз на своите фрустрации. Според мен неговият истински образ крие доста рискове за страната. Президентът прави всичко допустимо да разделя нацията и вместо да е страж на Конституцията, той потегля против нея'', сподели в умозаключение проф. Близнашки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР