Прокуратурата започва проверки в училищните лавки в цялата страна за

...
Прокуратурата започва проверки в училищните лавки в цялата страна за
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за весел чай в училищни лавки

Прокуратурата стартира инспекции в учебните лавки в цялата страна за нездравословни и рискови храни и питиета, предлагани на децата.

Върховна административна прокуратура се самосезира за употребявани от възпитаници питиета и храни, съдържащи рискови за здравето съставки или химически замърсители от околната среда, вещества с несигурно наличие, съдържащи психотропни субстанции, като тъй наречените „ радостен чай “ и други сходни артикули, алкохолни питиета, цигари, наргилета и тютюневи произведения, разпространяването, на които се реализира посредством търговски обекти, ситуирани в самите или покрай образователните заведения или от незаконни търговци, настоящи наоколо до учебните заведения.

ВАП е упълномощила на Българска организация по сигурност на храните, Комисията за отбрана на потребителите и Главна дирекция „ Национална полиция “ осъществяването на взаимни инспекции на територията на цялата страна. Целта е да се пресече предлагането на рискови за здравето храни и питиета, като бъдат открити и глобени нарушителите, оповестиха от държавното обвиняване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР