Прокуратурата започва проверка в болницата в Ловеч, за да установи

...
Прокуратурата започва проверка в болницата в Ловеч, за да установи
Коментари Харесай

Проверяват дейността на болницата в Ловеч

Прокуратурата стартира инспекция в болничното заведение в Ловеч, с цел да откри дали страната е ощетена в интерес на частен интерес посредством подписани контракти сред лечебното заведение и частна конструкция. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева по време на среща с личния състав на болничното заведение. Многопрофилната болница от години е в тежко финансово положение, а работещите не са получавали заплати месеци наред.


Неоправдано високи заплати по 4000 лв. на някои лекари, възнаграждение на таксита, с които те ходели на работа, нефункционална постройка и контракти, подписани във щета на болничното заведение. Това са единствено част от фрапиращите нарушавания, които е открила инспекцията в ловешката болница и повода прокуратурата да се занимава със случая, съобщи зам.-министър Лидия Нейчева.
Лидия Нейчева, зам.-министър на опазването на здравето: В случай, че се открият данни за закононарушение от общ темперамент, да се предпремемат незабавни данни за охраняване на интереса на страната.
До дни лекарите ще получат заплатите си за юни, а до края на октомври ще бъдат преведени и трудовите хонорари за юли и август.
Лидия Нейчева, зам.-министър на опазването на здравето: Не мога да кажа, че ще вземете всичките заплати вкупом, тъй като няма да е правилно.
На болничното заведение към този момент е провиснал първият транш на заем, с който да се погасят отговорностите към фирми-доставчици, министерството ще търси метод за изцяло погасяване на задълженията. На срещата зам.-министърът на опазването на здравето показа и новия ръб на шефовете, който е решил членовете му да връщат половината от възнагражденията си в касата на болничното заведение под формата на подаяние.
Даниела Коларова, ръководител на Съвета на шефовете на МБАЛ-Ловеч: Не че аз в битов проект също нямам потребност от финансови средства, само че си давам сметка, че когато апелираш към някой да прояви самообладание и компромис, първото нещо, което би трябвало да направиш, е да дадеш персонален образец.
От здравното министерство са заделили средства за ремонт на покрива на болничното заведение и за закупуване на нова инсталация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР