Прокуратурата започна да предявява материалите по хазартното дело срещу Васил

...
Прокуратурата започна да предявява материалите по хазартното дело срещу Васил
Коментари Харесай

Васил Божков се яви в Националното следствие

Прокуратурата стартира да предявява материалите по хазартното дело против Васил Божков и още 9 души. Пръв в Националното разследване се яви точно предприемачът. Според обвиняването, той не е платил над 500 млн. лева такси от хазартна активност. Самият Божков разгласи, че всички данъци са импортирани, съгласно размера, избран по тогавашния закон. Васил Божков остана съвсем 2 часа в постройката на Националното разследване. 

„ Предявяват ми дело, което водят от 4 години ”, съобщи Божков на излизане от Национална следствена служба, цитира го Нова тв. „ Прокуратурата твърди, че съм ощетил бюджета ”, добави предприемачът и посочи, че става въпрос за невнесени такси. Според Божков той е безупречен по отношение на работилото законодателство, а обвиняването против него се държи на клюки. “Половин милиард бюджетни такси сме платили, които в този момент не влизат ”, разяснява Божков.

Сагата с предприемача стартира на 20 януари 2020 година, когато при акция на тогавашната Специализирана прокуратура бяха осъществени обиски и претърсвания в огромна част от офисите на Божков. По данни на обвиняването той не е платил близо 500 млн. лв. налози и такси. Малко по-късно предприемачът избяга в Дубай, където прекара близо три години.

След като Васил Божков и останалите обвинени получат материалите по делото и, в случай че техните бранители нямат възражения, би трябвало да се изготви обвинителен акт и делото да бъде импортирано в съза. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР