Прокуратурата за трети път разпространи публично доказателства от разследването на

...
Прокуратурата за трети път разпространи публично доказателства от разследването на
Коментари Харесай

Хакерският мейл за НАП е открит в компютъра на Кристиян Бойков

Прокуратурата за трети път популяризира обществено доказателства от следствието на хакерската офанзивата против Националната организация по приходите, които този път уличават хакера на " ТАД Груп " Кристиян Бойков. Най-сериозният мотив на проверяващите е наличието на файл от служебния компютър на Бойков, в който е открит текстът на хакерското писмо, изпратено до медиите дружно с част от базата данни на Национална агенция за приходите.

Файлът от компютъра на Бойков е бил заличен, само че проверяващите са съумели да го възстановят.

Прокуратурата изпраща до медиите и протоколи от разпити на представители на няколко компании. Разпитаните удостоверяват, че информация, открита в компютрите на " ТАД Груп ", е благосъстоятелност на тяхната компания и тя не би трябвало да се намира в базата данни на компанията за киберсигурност.

Разпитаните лица отхвърлят да са сключвали контракт с " ТАД ", с цел да има някакво пояснение за какво техните данни са се оказали там, само че не споделят да е имало и хакерска офанзива.

Свидетелят Р.И. споделя, че е имал среща през април тази година с Кристиян Бойков и Георги Янков от " ТАД Груп ". Георги Янков е притеглен като обвинен като подстрекател на хакерската офанзива. Двамата от " ТАД " са предложили на Р.И. подписване на контракт. Предложението включвало тест за уязвимости и в случай че намерят се такива, да ги оправят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР