Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена

...
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж и жена за палеж на ресторант в София

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт против мъж и жена за палеж заведение ресторант, като пожарът е представлявал заплаха за живота на други хора и е било допустимо той да се разпростре и върху други парцели, оповестиха от обвиняването.

Според обвинителния акт на 25 април 2019 година към 03:00 часа в съучастничество като съизвършители обвинената и обвиненият запалили ресторант в центъра на столицата.

Те влезнали в складовото помещение, преместили разнообразни предмети и запалили един от тях. В резултат цялото обзавеждане и съоръжение в лятната градина било унищожено.

Всички прозорци били счупени. Дървената структура, дървените маси и столове били мощно овъглени. Запаленото имущество е със забележителна стойност - 32 158,96 лева

Фактическата конюнктура е открита въз основа на събраните в хода на следствието доказателства посредством оглед на местопрестъпление, протокол за непринудено предаване, разпити на очевидци, други писмени доказателствени материали, пожаротехническа експертиза, видеотехническа експертиза, оценителна експертиза, лицево-идентификационна и спомагателна лицево-идентификационна експертиза, сложни съдебно-психиатрични и психични експертизи.

Обвиняемите са осъждани - на 24 и 40 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР