Прокуратурата внесе протест срещу разрешителното за строеж на Алепу вилидж,

...
Прокуратурата внесе протест срещу разрешителното за строеж на Алепу вилидж,
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе протест срещу разрешителното за строеж на плажа Алепу

Прокуратурата внесе митинг против разрешителното за градеж на „ Алепу вилидж ”, издадено на 10 септември 2018 година от основния проектант на Община Созопол. 

До митинга се стигна след отчета на началника на ДНСК. От известието на прокуратурата излиза наяве, че преди издаването на това позволение, е имало друго - за градеж за „ подсилване на свлачище ” в местността Алепу. След това обаче, е издадено и второто позволение за градеж за курортен комплекс „ Алепу вилидж ”, в което попадат първи стадий - „ подсилване на свлачище ", и втори стадий - „ курортен комплекс " – подземна и надземна част. Обектът е избран като градеж първа категория. 

Впоследствие е имало и промени в капиталовия план, както и допълнение на новото строително позволение. Така на 10 октомври 2018 година с решение на основния проектант на община Созопол е вписан и нов възложител, който не попада като подобен в двете строителни позволения.

Според Върховна административна прокуратура когато има едно влезнало в действие позволение за градеж, всяко последващо издадено е незначително. Окръжната прокуратура е внесла в съда митинг да се разгласи за незначително разрешението за градеж, издадено на 10 септември. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР