Прокуратурата внесе обвинителен актКостариканецът Виктор я ревнувал, карал я да

...
Прокуратурата внесе обвинителен актКостариканецът Виктор я ревнувал, карал я да
Коментари Харесай

Алена Щерк убита заради латино танци

Прокуратурата внесе обвинителен акт
Костариканецът Виктор я ревнувал, карал я да се откаже от заниманието си

Опитал да заличи следите си

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт против костариканеца с италианско поданство Виктор Спига за убийството на IT-специалистката Алена Щерк. Младата жена бе пребита до гибел на 26 май предходната година в София, а тялото є бе намерено изхвърлено в покрайнините на Батановци, Пернишко.



Обвинението против Виктор е за съзнателно причиняване на гибел с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод и в случай че виновността му бъде потвърдена пред съда, той може да получи и най-тежката присъда - пожизнен затвор без право на подмяна.

Алена и Виктор се срещнали през 2019 година, заживели дружно и през ноември си наели квартира с гараж на ул. “Чукар ” в баровския квартал “Бояна ”. Двамата записали обща компания за импорт на виновност, зехтин и други артикули от Италия, само че Алена траяла да преподава и латино танци. Костариканецът обаче се оказал доста ревностен към това нейното занимание, почнал да счита, че Алена му изневерява, предизвиквал кавги, обиждал я и я карал да скъса с латино танците.

Жената обаче решила да скъса с него и двамата се разделили дефинитивно през февруари 2022 година Алена останала да живее в жилището чартърен и породължила да употребява гаражната клетка в същата постройка.

На 26 май Виктор причакал Алена в засада край квартирата. Към среднощ тя се върнала от посетители у майка є, паркирала в гаража и когато излязла от автомобила, някогашният є другар я нападнал в тил. Започнал да я удря с корав тъп предмет в главата, тялото и крайниците. Жената изпаднала в безсъзнание и издъхнала от тежка черепно-мозъчна контузия.

Убиецът натъпкал тялото в багажника на колата є и отпрашил към Пернишко, където го изхвърлил и покрил с брезент, камъни, тухли и други строителни материали. Върнал се в кв. “Бояна ” и покрай 6 ч сутринта на 27 май се опитвал да заличи следите от злодеянието. В 10 ч наел автомобил, с който отпътувал за Гърция, а оттова в Италия. Уговорил своя държанка да каже, че е прекарали нощта на 26 против 27 май в леглото, с цел да си обезпечи оправдание.

Още на 29 май Виктор Спига бе задържан в Италия и екстрадиран у нас. Оттогава е зад решетките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР