Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишен мъж, който

...
Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишен мъж, който
Коментари Харесай

Мъж, неизпълнил заповед за защита от домашно насилие, отива на съд

Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда против 24-годишен мъж, който с три действия, осъществени през кратковременен интервал от време през 2021 година, не извършил заповед за отбрана от домашно принуждение.

Обвиняемият и негова другарка съжителствали дружно, само че през май 2021 година дамата прекратила взаимоотношенията им. Въпреки това мъжът не спирал да я търси, преследвал я, обиждал я и й посягал физически. На 29 юли на обвинения е връчена заповед за незабавна отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение, издадена от Софийски областен съд. Съгласно заповедта той не би трябвало да приближава дамата, както нейния дом и месторабота  на разстояние не по-малко от 100 метра , оповестяват от прокуратурата.

На 18 август, към 2:00 часа, обвиненият блъскал по прозореца на спалнята на жилището на дамата. в столичния квартал. „ Зона Б-18 “, като по този метод нарушил заповедта за отбрана от домашно принуждение.

На 19 септември, към 5:30 часа, мъжът  взел камък и счупил стъклото на входната врата на жилището на дамата, която незабавно извикала полиция , а обвиненият избягал. 

На 30 септември, към 23:40 часа, в столичния парк „ Свети Никола “,  обвиняемият нападнал дамата още веднъж и съпътстващото я лице по време на разходка на домашния й любим , като нанесъл удари на мъжа, който бил с нея и се опитал да я нападне.

Срещу обвинения е формирано досъдебно произвеждане . В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи. Установено е, че дамата е подала 50 сигнала до полицията против обвинения.

Предстои делото против него да продължи в Софийски областен съд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР