Прокуратурата влиза в седем болници в страната, една - от

...
Прокуратурата влиза в седем болници в страната, една - от
Коментари Харесай

Прокуратурата влиза в 7 болници

Прокуратурата влиза в седем лечебни заведения в страната, една - от които " Пирогов ", поради занемареност в ръководството им. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на осъществена инспекция за финансовото положение на болничните заведения.

Другите шест производствата са за лечебните заведения в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ-Кърджали. По всички тези досъдебни производства основният прокурор с разпореждане от през днешния ден разпореди следствието да се управлява от Софийската градска прокуратура.

Всички 7 лечебни заведения, по които са формирани досъдебните производства, са на ръба на банкрута, акцентира още представителят на основния прокурор.

През октомври 2017 година след митинги на лекари и сестри във врачанската болница основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на всички лечебни заведения, в които присъединяване на страната или общината е повече от 50%, напомни Арнаудова.

За банкрута на Врачанската болница се водят три досъдебни производства - за длъжностно заграбване от трима лекари, за занемареност и СГП повдигна обвинявания във връзка с двама шефове на болничното заведение за занемареност и неизгодна договорка. И по този случай има повдигнато обвиняване и на зам.-министър на опазването на здравето, сподели още Арнаудова.

Директорът на здравната каса в Ловеч пък е арестуван, тъй като сключил противозаконен контракт с частна болница, с което ощетил здравноосигурителната институция с 1 млн. лв., разгласи Арнаудова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР