Прокуратурата във Враца даде на съд трима души от болницата

...
Прокуратурата във Враца даде на съд трима души от болницата
Коментари Харесай

Трима на съд за мним лекар, взел 30 хил. лв от болницата във Враца

Прокуратурата във Враца даде на съд трима души от болничното заведение " МБАЛ " Христо Ботев " в града за заграбване на над 30 хиляди лева

В новооткритото в болничното заведение поделение по " Съдова хирургия ", по медицински стандарт са формирани документи, че работят и са назначени двама лекари, с приета компетентност по съдова хирургия, измежду които и началникът на отделението доктор Р. Ц.

Разследването обаче посочило, че единият от лекарите в отделението по " Съдова хирургия " в МБАЛ " Христо Ботев " -д-р Х. М., в никакъв случай не е осъществявал медицински действия в болничното заведение и не е прочут на никого от личния състав.

По това време докторът е работил в други лечебни заведения в област Шумен, само че е получавал пари за осъществени комплицирани интервенции във Враца. За това за били съставяни подправени документи за графици за наряди, протоколи и други

По същото време докторът е работил в болничното заведение в Шумен. Така в интервала март 2013 година - декември 2015 година на този доктор са изплатени общо 32 476 лева

Началникът на отделението, някогашният и сегашен изпълнителен шеф на болничното заведение са упрекнати, че през интервала март 2013 година - декември 2015 година са присвоили в интерес на доктор Х.М. пари, благосъстоятелност на МБАЛ " Христо Ботев " - Враца.

Според прокуратурата началникът на отделението е направил и документно закононарушение.

Припомняме, след многоседмични митинги поради неполучени трудови хонорари с месеци наред, едвам откакто министър председателят Борисов персонално разпореди лекарите да не остават без заплати бяха преведени суми от Министерство на здравеопазването към лечебните заведения, с цел да се изплатят част от неполучените заплати на лекари в болничното заведение във Враца.

Припомняме, в края на 2017 година Цацаров разпореди чиновниците на Групово дело " Национална полиция " и Министерството на здравеопазването да извършат инспекция във всички държавни и общински болнични заведения, сключили контракти в нарушаване на член 9 ал.6 от Закона за лечебните заведения, контракти за взаимна активност с други лечебни заведения, контракти за наем на пространства и инсталация и други. В хода на инспекцията бяха тествани 329 контракта, подписани от държавните и общински лечебни заведения на територията на страната. Сред проверениет лечебни заведения бе и тази във Враца.

Към момента пъкпрокуратурата проверява Изпълнителна организация " Медицински одит " за голям брой нарушавания, които са осъществявани от длъжностни лица на организацията. Установени са също по този начин и случаи по сигнал за настъпила гибел, без да са били осъществявани някакви дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР