Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен

...
Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен
Коментари Харесай

Турчин отива на съд за нападение с нож на съпруга на бившата си любовница във Варна

Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт против 35-годишен турски жител, дълготрайно пребиваващ в България, оповестиха от обвиняването.

Той ще дава отговор за това, че съзнателно направил опит да убие мъж.  Обвиняемият е приключил висшето си обучение у нас и се открил в страната.

През лятото на 2021 година, до момента в който разхождал кучето си, се срещнал с жена, живееща покрай дома му, която също отглеждала куче . Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври дамата декларирала на мъжа, че би трябвало да прекратят връзките си , защото е била сгодена за мъж, който работел в чужбина , и щяла да се омъжва.

Това не се харесало на обвинения. Той не спрял да търси дамата и да желае от нея пояснения макар безапелационния отвод от нейна страна за връзка.

Липсата на внимание изострилa отношението на обвинения към нея. Той я следял, причаквал я пред дома ѝ, търсел непрекъснат контакт. Станал даже недодялан. Това принудило дамата да показа всичко със брачна половинка си.

През юли 2022 година той се завърнал в България и самичък се уверил, че той непрестанно следи брачната половинка му. На 19 август 2022 година мъжът извел кучето на фамилията и поел по нормалния си маршрут. Получил позвъняване от брачната половинка си, която забелязала, че обвиненият още веднъж ги дебне и решил да се върне в дома си.

В този миг обвинения е взел решение, че би трябвало да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му е нанесъл удар с нож във врата . Последвал втори удар в региона на гърдите.

Пострадалият се е опитал да се отбрани, макар изобилното кръвотечение, само че не съумял. Той го е ранил в крайници. Нападението било възприето от очевидец, който се притекъл на помощ на нападнатия мъж.

Обвиняемият, като забелязал това, се отдръпнал и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и съумял да заобикаля органите на реда до края на ноември 2022 година, когато бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност.

Лекарите са съумели да спасят живота на потърпевшия, макар тежкото му положение. Предстои делото против мъжа да бъде планувано за разглеждане в съда. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР