Прокуратурата във Варна е наясно кой е поръчал и къде

...
Прокуратурата във Варна е наясно кой е поръчал и къде
Коментари Харесай

Прокуратурата знае поръчителя на дрогата от пристанището във Варна

Прокуратурата във Варна е наясно кой е поръчал и къде е трябвало да стигне прекусора , хванат на митницата на пристанището във Варна.

" Прокуратурата и митническите проверяващи органи имат изясненост от кое място е поръчано веществото, за къде е било предопределено , кой по документи е адресат и по какъв начин е било заявено. " Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров на брифинг пред медии.

От прокуратурата няма да оповестят повече информация за поръчителите на опиатите, тъй като това би засегнало следствието.

 6 тона амфетамини откриха на пристанището във Варна
6 тона амфетамини откриха на пристанището във Варна

Дрогата е открита в резервоар, пристигнал у нас с транспортен съд

Два тона и половина, а не 6 се оказа амфетаминопроизводното вещество , което хванаха на митницата. Причината за разликата в в началото оповестеното количество e, че веществото е било добре скрито и след това е станало ясно, че не всички чували са съдържали прекусор за основаване на опиати.

Откритото вещество е Алфа-фенилацето-ацетамид или 2-фенилацето- ацетамид, известно още като АПАА.

Заместник-директорът на Агенция " Митници " Юлиан Мирков съобщи, че осъществено на пазара това количество вещество би коствало близо 500 млн . евро.

" Количеството, което ние сме открили сега разрешава производството на голям брои таблетки. От 1 кг такова вещество могат да бъдат създадени към 10 000 броя таблетки - 20 евро за една таблетка ", изясни Мирков.

Този резервоар по едно и също време попада в полезрението на два разнообразни отдела в митница Варна, стана ясно от думите му.

Стоката е пристигнала с резервоар от Китай, като е заявена като лимонена киселина - 600 торби по 25 кг. По метода " разбор на риска ", контейнерът попада в предварителната селекция на отделите " Митническо разузнаване и следствие " и " Борба с наркотрафика " в Митница Варна.

" Тук не става въпрос за типичен способ на контрабанд а, защото директно след тапата не е сложена непосредствено контрабандната стока, а прекурсорът е в обособени чували от същия тип, които са подредени по метод, който да направи мъчно допустима идентификацията на контрабандната стока при инспекция с рентгенова инсталация ", добави зам. - шефът на Агенция " Митници " и подчертава, че веществото е ново за нашия пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР