Прокуратурата в САЩ съди бивш полицай по обвинение, че е

...
Прокуратурата в САЩ съди бивш полицай по обвинение, че е
Коментари Харесай

Американски полицай на съд за фатална стрелба по чернокож

Прокуратурата в Съединени американски щати съди някогашен служител на реда по обвиняване, че е застреляла афро-американец. Защитата на някогашния чиновник на реда изяснява, че полицайката по простъпка е взела револвера си вместо електрошок по време на рутинно прекъсване на трафика.

49-годишната Ким Потър е упрекната в непредумишлено ликвидиране поради съдбовна пукотевица по Донте Райт в Бруклин Сентър, предградие на Минеаполис, Минесота, през април тази година. Стрелбата стана малко повече от 10 месеца откакто различен служител на реда простреля Джордж Флойд в Минеаполис.

Смъртта на Флойд провокира бурни митинги в цялата страна поради злоупотребата с афро-американци от страна на правоприлагащите органи.
Проучване: Рискът от заразяване с Covid-19 е по-висок при някои етнически групи
Рискът от заразяване и тежко преболедуване на ковид остава по-висок за хората, принадлежащи към избрани етнически групи, устан...

Смъртта на Райт възобнови напрежението и провокира нови демонстрации в града, които се успокоиха след ареста на Потър, и откакто килърът на Джордж Флойд - служителят на реда Дерек Шовин, беше наказан на 22 години затвор.



Фактите към гибелта на Райт са записани на полицейските камери. На записите се вижда по какъв начин Потър и двама нейни сътрудници стопират Райт на пътя, тъй като регистрацията на колата му не е била настояща. По време на инспекцията служителите на реда открили, че Райт към този момент има издадена заповед за арест по обвиняване в носене на оръжие без позволение. Мъжът, който е бил невъоръжен, се е опитал да избяга. В опит да го спре, вместо електрошока си, полицайката сграбчила револвера си. Мъжът е бил мъртъв още при идването на колата за спешна помощ.

Колегите на Потър я опазиха, като споделиха, че и най-хубавите позволяват неточности.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР