Прокуратурата в Сандански погна ясновидец от Врачанско, взимал пари от

...
Прокуратурата в Сандански погна ясновидец от Врачанско, взимал пари от
Коментари Харесай

Трето око! Ясновидец от Врачанско разваля магии по фейсбук и вайбър, прокуратурата го погна

Прокуратурата в Сандански погна ясновидец от Врачанско, взимал пари от наивници да скапва вълшебства по фейсбук и вайбър, научи организация BulNews. 
Разследването се води за въвеждане в подвеждане за имотна полза, оповестяват от държавното обвиняване.
Преди дни в полицията в Сандански се е явила жена от село Микрево с букви М.С. Тя се оплакала, че била излъгана от В.Л., представящ се за ясновидец. Наивницата комуникирала с него в обществените мрежи и по вайбър в интервала от 27 октомври до 8 декември.
В рамките на кореспонденцията В.Л. споделил на дамата, че ѝ е направена магия и той може да й помогне за развалянето ѝ. За задачата М.С. следвало да извърши парични преводи на негово име посредством EasyPay.
Вследствие на заблуждението, в което била въведена, потърпевшата превела на В.Л. сума в общ размер на 7 980 лв.. Освен това изпратила на „ ясновидеца “ и златни бижута, които той „ да почисти “ от направената им магия.
От разбора на събраните доказателства станало ясно, че експлоатирайки вярванията на потърпевшото лице в окултното, обвиненият е възбудил и поддържал подвеждане у М.С. с думи и психически офанзиви. По този метод стимулирал дамата да се разпореди с имуществото си в негова изгода, причинявайки й имотна щета.
В хода на следствието на случая е осъществено претършуване и изземване в населяваното от В.Л. жилище във врачанското село Алтимир.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор мъжът с третото око е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение. По искане на прокуратурата в Благоевград по отношение на обвинения В.Л. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Действията по следствието не престават.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР