Прокуратурата в Перуджа продължава разследването на скандалния изпит за италиански

...
Прокуратурата в Перуджа продължава разследването на скандалния изпит за италиански
Коментари Харесай

Професор: На изпита Луис Суарес беше за 6 на релси

Прокуратурата в Перуджа продължава следствието на скандалния изпит за италиански език, който държа през септември. Бившият нападател на получи „ Отличен 6 “, само че след това пробата беше избран като „ подправен “, тъй като уругваецът бил знаел авансово отговорите на въпросите. Засега уредниците на изпита от Университета за чужденци в града отхвърлят да са нарушили законите.

Лоренцо Рока, един от професорите, които са задавали въпросите на Суарес на самия тест, твърди, че играчът в действителност е посочил познания. „ Оценката може би беше малко повишена, само че това е като в учебно заведение, когато ученикът е за 5,50, само че учителят му написа 6. Сега отново бих му сложил оценка „ Отличен “, съобщи Рока пред La Repubblica.

Това беше тест за равнище “В1” по италиански език и просвета за Суарес да получи локален паспорт, който му трябваше за трансфер в. Оказа се обаче, че напусналият Барселона уругваец авансово е знаел въпросите и дори е бил съгласувал отговорите си, с цел да е несъмнено, че всичко ще мине безпрепятствено. От известно време обаче от прокуратурата са знаели за корупционните практики в образователното заведение и са подслушвали телефонни диалози на обвинени. Името на италианския футболен първенец беше забъркано поради присъединяване в схемата на юрист от адвокатска фирма, която работи за Юве - Мария Турко. Има записи по какъв начин тя урежда всичко с шефа на университета Симоне Оливиери, обещавайки отсега нататък да води на изпити там и други футболисти на “старата госпожа”. Оливиери отхвърля пряк контакт с който и да е било от Юве.

После правосъдните управляващи в Перуджа взеха решение, че трима професори и шефът на университета - Джулиана Грего, Симоне Оливиери, Стефания Спина и Лоренцо Рока, би трябвало да бъдат отстранени от длъжностите си за период от осем месеца. Вчера обаче съдията анулира това ограничаване.

Работата по делото продължава. Междувременно Суарес мина в и не е ясно дали ще му бъде търсена някаква отговорност поради случилото се с теста.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР