Прокуратурата в Охрид е повдигнала обвинение за нанасяне на тежка

...
Прокуратурата в Охрид е повдигнала обвинение за нанасяне на тежка
Коментари Харесай

Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение за побоя над българина

Прокуратурата в Охрид е повдигнала обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета на Християн Пендиков, оповестяват от охридската прокуратура, представени от Българска телеграфна агенция.

Обвинението е към едно лице, което дружно с " още едно незнайно досега лице, от ненавист заради национална и етническа принадлежност, са наранили тежко " потърпевшия на 19 януари Пендиков.

Внесено е предложение до Основния съд в Охрид за удължение на мярката за неотклонение на обвинения, защото към момента има заплаха той да се укрие, с цел да избегне наказателното гонене, оповестяват от прокуратурата, уточнявайки, че не престават дейностите по определяне и задържане на другия забъркан в случая.

" На 19 януари в кафе бар в Охрид подсъдимият първо се доближил до масата, на която седял потърпевшият, и му направил забележка, че се е определил като българин. По-късно, когато потърпевшият напуснал постройката и се придвижил към автомобила си, обвиненият и още едно незнайно лице го последвали, нападнали го и му нанесли удари с ръце и крайници по главата и тялото, като му нанесли тежки телесни повреди ", написа в известието на прокуратурата,  в което не се оповестяват даже буквите на потърпевшия и обвинения за нанасяне на тежка телесна щета.

От прокуратурата в Охрид прецизират, че по време на процесуално-следствените дейности обвиненият мълчи, " само че всички условия са тествани и доказани от свидетелски показания на събитието и предоставените записи от видеонаблюдение ".

На 19 януари секретарят на сдружението „ Цар Борис Трети ” в Охрид Християн Пендиков е пребит, а съгласно първичното известие на прокуратурата разпрата е почнала с имитация към него " не те е позор да се пишеш българин ". Пендиков беше превозен за лекуване във ВМА със счупена челюст и голям брой пострадвания.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР