Прокуратурата в Несебър разследва дали е откраднат пясък от държавата

...
Прокуратурата в Несебър разследва дали е откраднат пясък от държавата
Коментари Харесай

Пореден абсурд! Плаж в Обзор бил частен, а пясъкът държавен

Прокуратурата в Несебър проверява дали е откраднат пясък от страната за частен плаж в Обзор.

В разгара на лятото, пред очите на хиляди туристи се води същинска война сред хотелиери и наемателя на една от най-големите линии на юг. Миналата седмица Министерство на туризма, дружно с полицията направи изненадваща инспекция на плажа. Установи кражба на пясък за частен плаж. Обещали солени санкции за нарушителя. Обвинените в нарушаване от своя страна се оплакват от рекет от новия собственик на плажа и липса на надзор от страната.

До дългата над километър линия мъчно може да стигне екскурзиант, в случай че не е посетител на комплексите, издигнати компактно един до различен и безусловно до пясъка. "Няма публични пътеки, няма алеи. Хотелите не разрешават безусловно никакъв достъп даже на нас като чиновници на плажа, камо ли за външни клиенти. Линейка не може да мине от на никое място, няма път, това е частна земя ", разяснява пред камерата на БТВ Кирил Григоров - шеф на плаж Обзор – Мотела.

"Като наем за плажната линия желани са ни пари, приказваме за баснословни суми, непостижими нито за дестинацията, нито за притежателите в района ", добавя Николай Драганов – шеф на хотел в Обзор. От разногласието сред хотелиерите, стопанисвали плажа до предишното лято и новия наемател пострадали са туристите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР