Прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала по медийни публикации за

...
Прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала по медийни публикации за
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за горенето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол |

Прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала по медийни изявления за продължаващо изгаряне на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.

Вчера е предоставена е взаимна инспекция на ОДМВР – Кюстендил и Регионална инспекция за опазване на околната среда – София. При осъществен обход на територията на индустриалната площадка на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД не е открито съществуване на боклуци. Не е открито и изгаряне на боклуци, оповестяват от държавното обвиняване.

В деня на инспекцията е осъществен обход и на площадката на „ Хийт Енерджи “ ЕООД (в непосредствена непосредственост до Топлоелектрическа централа “Бобов дол “), на която са съхранени неопасни боклуци, признати от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.

За неспазване на насилствена административна мярка, наложена на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, със заповед от 3 юни на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София, а точно: да се извърши екологосъобразно отнасяне на неопасни боклуци, благосъстоятелност на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, с общо количество 995.16 тона и намиращи се на площадка на „ Хийт Енерджи “ ООД, на сдружението е формиран акт за определяне на административно нарушаване, оповестяват от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР