Прокуратурата в Добрич разследва убийство на германски гражданин, за когото

...
Прокуратурата в Добрич разследва убийство на германски гражданин, за когото
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва убийство на германец, прикривано като отвличане

Прокуратурата в Добрич проверява ликвидиране на немски жител, за който е подозирала, че е похитен за откуп, само че към този момент счита, че с настояванията си за пари причинителите са пробвали да прикрият самото ликвидиране. Заподозрени са двама души, също жители на Германия.

Съпругата на убития немски жител в балчишкото село Соколово е получила ултимативно писмо на 20 октомври към 22 часа с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лв., който да бъде събран в идващите 48 часа, оповестява пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна, представена от Българска телеграфна агенция. Бележката била съпроводена от биологичен материал, върху който бил подложен пръстен, принадлежащ на жертвата.

Убитият е 59-годишен. По думите на административния началник на Апелативната прокуратура Владимир Чавдаров, който даде брифинг в Добрич, първичната версия за похищение за откуп е в действителност за прикриване на убийството.

Установените двама мъже - също немски жители, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за убийството, са татко и наследник - Р.К. на 59 години и Т.К. на 23 години, прецизират от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Досъдебното произвеждане за убийството на задграничния жител се управлява от Окръжната прокуратура в Добрич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР