Прокуратурата в Битоля повдигна обвинение срещу лице, което е предизвиква

...
Прокуратурата в Битоля повдигна обвинение срещу лице, което е предизвиква
Коментари Харесай

Прокуратурата в Битоля обвини македонски българи в отричане на македонския народ и език

Прокуратурата в Битоля повдигна обвиняване против лице, което е провокира раздори и употребява език на омразата. Това излиза наяве от информация, оповестена от Прокуратурата на Република Северна Македония.

Обвиняемият, като упълномощено лице на Сдружение „ Културен център Иван Михайлов “, е разпространявал ксенофобски материали. С цел разпространение на живота, идеологията, облика и делото на Иван Михайлов, той позволил на входа на постройка - позната като „ Пионерски дом “, да бъде сложена табела с откъс от Иван Ванчо Михайлов, отричащ уникалността на македонската нация, се споделя още в известието.

Българският клуб, носещ името му, беше закрит от Централния указател в РСМ

Като админ на фейсбук страницата на Сдружението подсъдимият непрестанно е разгласил статуси, отричащи уникалността на македонския народ и език, както и историческата роля на борците от антифашистката националноосвободителна война 1941-1945 година в основаването на самостоятелната македонска страна.

„ Публикациите пропагандират спорни възгледи на Иван Михайлов и насаждат ненавист и дискриминация против наследниците, феновете и продължителите на делото на Съюза на борците, както и против македонския народ и македонския език “, се споделя още в прессъобщението. ​

В Северна Македония съществуват към 17 хиляди клуба

Ето за какво съгласно Прокуратурата обвиненият 45-годишен гражданин на Битоля е направил редица закононарушения в интервала от 16.04.2022 година до 22.03.2023 година Той е знаел, че ще насажда ненавист против македонския народ и непоносимост, учредени на етническа принадлежност, език, вяра и обществено състояние.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР